Zahteve za pogon USB pri snemanju videoposnetkov

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Glede na datum proizvodnje in konfiguracijo v vozilu morda niso na voljo možnosti za formatiranje ključev USB ali prikazovanje videoposnetkov na njih.

Za nekaj funkcij je potrebna uporaba ključa USB (na primer za kamero na armaturni plošči, način Sentry Mode), ki mora izpolnjevati naslednje zahteve:

 • Najmanjša kapaciteta za shranjevanje mora biti 64 GB. Uporabite ključ USB s čim več razpoložljivega prostora. Videogradiva lahko zasedajo velike količine prostora.
 • Stalna hitrost zapisovanja najmanj 4 MB/s. Ne pozabite, da so konstantne hitrosti pisanja drugačne od najvišjih.
 • Združljivost z USB 2.0. V primeru uporabe ključa USB 3.0, mora ta podpirati tudi USB 2.0.
 • Ustrezno formatiran pomnilnik (kot je opisan spodaj).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Na nekaterih trgih lahko priporočene pogone USB kupite prek http://www.tesla.com.

Samodejno formatiranje ključa USB

Vstavite ključ USB v vhod USB, nato pa pritisnite možnosti Upravljalni elementi > Varnost > Formatiraj ključ USB. Na ta način bo disk samodejno formatiran kot exFAT in mapi TeslaCam bosta ustvarjeni samodejno. Ključ USB je zdaj pripravljen na snemanje in shranjevanje videogradiva.

Formatiraj ključ USB je na voljo samo, ko je ključ USB (z eno ali manj particijami) vstavljen v vhod USB. Z izbiro možnosti Formatiraj ključ USB je vsa obstoječa vsebina izbrisana s ključa USB – pred izbiro te funkcije morate vso vsebino, ki jo želite ohraniti, prenesti v drugo napravo.

Ročno formatiranje ključa USB

Če Model S ne more formatirati ključa USB, ga morate formatirati z računalnikom:

 1. Ključ USB formatirajte v obliki exFAT, MS-DOS FAT (za Mac), ext3, ali ext4 (NTFS trenutno ni podprt).
 2. Ustvarite mapo na osnovni ravni z imenom TeslaCam. En ključ USB lahko uporabite za kamero na armaturni plošči, način Sentry Mode, in zvočne datoteke, vendar morate na ključu, formatiranem v obliki exFAT, za vsako mapo ustvariti posebno particijo.
 3. Ko je ključ USB formatiran, ga vstavite v vhod USB v predalu (če je nameščen), sicer uporabite sprednji vhod USB v osrednji konzoli. Ne uporabljajte zadnjega vhoda USB, saj so ti namenjeni izključno polnjenju naprav. Vozilo Model S bo morda za prepoznavanje ključa USB potrebovalo nekaj sekund.
 4. Ko je prepoznan, se morataikoni za kamero na armaturni plošči in način Sentry Mode pojaviti na vrhu zaslona na dotik . Model S je pripravljeno za snemanje videoposnetkov.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Morda boste morali najprej omogočiti način Sentry Mode (če je nameščen) z dotikom možnosti Upravljalni elementi > Varnost > Sentry Mode.

Ogled videoposnetkov

Če se posnetki shranjujejo, jih lahko gledate na zaslonu na dotik ali v računalniku.

Ko na ključu USB zmanjka prostora, videoposnetki niso več shranjeni. Če želite preprečiti, da bi se ključ USB v celoti zapolnil, shranjene videoposnetke redno premikajte v drugo napravo in jih brišite s ključa USB.

V primeru omogočene kamere na armaturni plošči in načina Sentry Mode se posnetki shranjujejo v ciklih. Posnetki so nenehno prepisani, razen če jih shranite. Želeni posnetek morate za poznejši ogled najprej shraniti, saj je v nasprotnem primeru izbrisan in prepisan. Za informacije o shranjevanju posnetkov glejte Način Sentry Mode in Kamera na armaturni plošči. Za vsak shranjeni posnetek so posneti štirje videi, po eden za vsako kamero (sprednjo, zadnjo, levo in desno).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Posnetki zadnje kamere so na voljo samo pri vozilih, izdelanih po (približno) februarju 2018.

Ogled na zaslonu na dotik

Posnetek si lahko ogledate na zaslonu na dotik, ko je vozilo Model S v prestavi za parkiranje. Pritisnite ikono kamere na armaturni plošči v zaganjalniku aplikacij ali ikono kamere na armaturni plošči na vrhu zaslona na dotik. Pritisnite ikono menija v zgornjem kotu zaslona. Na zavihkih je prikazan seznam vseh videoposnetkov, razvrščenih po lokacijah in časovnih žigih. Po potrebi lahko začasno ustavite predvajanje posnetkov, se pomikate nazaj in naprej po njem ali ga izbrišete.

Za izbris vseh posnetkov kamere na armaturni plošči in načina Sentry Mode odprite Upravljalni elementi > Varnost > Izbriši posnetke kamere na armaturni plošči.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Snemanje kamere na armaturni plošči se prekine, ko zaženete pregledovalnik.

Ogled na računalniku

Ključ USB vstavite v računalnik in odprite mapo TeslaCam (dodatna oprema).

Mapa TeslaCam vsebuje podmape:

 • Saved Clips: vsebuje vse posnetke, ki so shranjeni s funkcijo kamere na armaturni plošči.
 • Sentry Clips: Vsebuje posnetke vseh dogodkov v načinu Sentry Mode. Če postane kapaciteta ključa USB omejena, so najstarejši posnetki Sentry Clips izbrisani in je tako sproščen prostor za nove. Ko so izbrisani, jih ni mogoče obnoviti.