Uravnavanje zdrsa

Delovanje

Sistem uravnavanja zdrsa nenehno nadzira hitrost sprednjih in zadnjih koles. Če se zgodi, da vozilo Model S izgubi oprijem, sistem zmanjša vrtenje koles, tako da nadzira moč zaviranja in moč motorja. Sistem za uravnavanje zdrsa je privzeto vključen. V normalnih pogojih naj sistem ostane vključen, saj tako zagotovite največjo stopnjo varnosti.

Oranžna ikona vozila od zadaj z vijugastimi kolesnicami
Ta rumeni indikator utripa na instrumentni plošči vedno, ko sistem uravnavanja zdrsa aktivno nadzira moč zaviranja in moč motorja ter tako zmanjša vrtenje koles. Če indikator ostane vključen, je na sistemu uravnavanja zdrsa zaznana napaka. Obrnite se na servis Tesla.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Opozorilo
Uravnavanje zdrsa ne more preprečiti trkov, ki jih povzroča nevarna vožnja ali prehitro zavijanje pri visokih hitrostih.

Omogočanje zdrsa koles

Če želite dovoliti, da se kolesa vrtijo pri določeni hitrosti, lahko omogočite funkcijo Slip Start. Funkcijo Slip Start lahko omogočite le, ko se vozilo Model S premika s hitrostjo 48 km/h ali počasneje. Funkcija Slip Start se samodejno onemogoči, ko hitrost preseže 80 km/h.

V normalnih pogojih funkcija Slip Start ne sme biti omogočena. Omogočite ga le v razmerah, v katerih namenoma želite, da se kolesa vrtijo, kot na primer:

  • Ko speljujete na nestabilni površini, kot je na primer makadam ali sneg.
  • Ko vozite po globokem snegu, pesku ali blatu.
  • Ko poskušate izpeljati iz luknje ali globlje kolesnice.

Če želite omogočiti vrtenje koles, pritisnite Upravljalni elementi > Stopalke in krmiljenje > Slip Start.

Oranžna ikona vozila od zadaj z vijugastimi kolesnicami in beseda OFF
Na instrumentni plošči se prikaže opozorilo, ko je funkcija Slip Start omogočena.

Čeprav bo funkcija Slip Start samodejno onemogočena naslednjič, ko zaženete vozilo Model S, je zelo priporočeno, da jo onemogočite takoj, ko njena vključitev zaradi posebnih okoliščin ni več potrebna.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Funkcija Slip Start ni mogoče vklopiti pri aktivni uporabi tempomata.