Vzvratne kamere

Lokacija kamere

Model S je opremljen s kamero za vzvratno vožnjo, ki je nad zadnjo registrsko tablico.

Zadnji del vozila s povečanim delom, ki prikazuje kamero za vzvratno vožnjo.

Ko prestavite v vzvratno prestavo, se na zaslonu na dotik prikaže prenos s kamere. Črte prikazujejo pot vožnje glede na položaj krmila volan. Te črte se spreminjajo glede na obračanje krmila volan.

Model S prikazuje tudi slike stranskih kamer (dodatna oprema). Podrsajte navzgor ali navzdol, da skrijete ali prikažete poglede stranskih kamer.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Za ogled slik stranskih kamer boste morda morali razširiti okno kamere (dodatna oprema).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Vizualne povratne informacije pomoči pri parkiranju se prikažejo tudi na instrumentni plošči (glejte Pomoč pri parkiranju).
ikona kamere na zaslonu na dotik
Če želite kadar koli prikazati pogled kamer za vzvratno vožnjo, odprite zaganjalnik aplikacij in se dotaknite aplikacije kamere.

Če je v vzvratni prestavi zaslon na dotik črn, namesto da bi bil prikazan video prenos kamere za vzvratno vožnjo, pred vožnjo vzvratno uporabite zunanja ogledala in zagotovite, da je okolica varna. Če kamera za vzvratno vožnjo še naprej ne deluje, se v mobilni aplikaciji naročite na servis.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Opozorilo
Ko želite preveriti, ali so v območju za vami kakšni predmeti in/ali osebe, se nikoli ne zanašajte samo na kamere. Kamere morda ne bodo zaznale predmetov ali ovir, ki lahko povzročijo škodo ali poškodbe. Poleg tega lahko več zunanjih dejavnikov zmanjša zmogljivost kamer, na primer umazan objektiv ali zastiran pogled objektiva. Če se torej zanašate le na kamere, ko ugotavljate ali se vozilo Model S približuje oviri, lahko to privede do škode na vozilu in/ali predmetih ter povzroči hude telesne poškodbe. To območje vedno preverite še z obračanjem glave. Pri vzvratni vožnji se ozirajte nazaj in uporabljajte vsa ogledala. Kamere uporabljajte le za usmerjanje. Kamera ni namenjena temu, da bi nadomestila vaš neposreden pogled, in ni nadomestilo za previdno vožnjo.

Zaradi zagotavljanja jasne slike mora biti objektiv kamere čist in ne sme biti zastrt. Glejte Čiščenje.